Latest stories

  • in ,

    Z zieloną fasolką szparagową i pieczarkami

    Przygotowanie:10 minut Gotowanie:25 minut Dla 6 osób 300 g świeżej fasolki szparagowej 12 pieczarek sok z 1 cytryny 1 zielone jabłko (granny smith) 120 g filetu z halibuta 1 łyżeczka natki pietruszki sól,pieprz Sos: 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka musztardy 3 łyżki oleju w pestek winogron 3 łyżki wody Fasolkę szparagową umyj,obetnij ogonki.Gotuj 20 […] More

  • in , ,

    Z makaronem chińskim i wołowiną

    Hot Popular

    Przygotowanie:15 minut   Gotowanie:10 minut   Dla 4 osób Składniki: 2 cukinie 3 szalotki 1 czerwona papryczka chilli 5 cm korzenia imbru 1 mały pęczek mięty,kolendry i bazylii 100 g makaronu ryżowego 300 g zielonego groszku 400 g mięsa wołowego oliwa 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru 2 łyżki octu ryżowego Przygotowanie: Cukinie umyj i […] More

  • in ,

    Z sałatą,oliwkami i grzankami

    Składniki: mieszanka sałat pół czerwonej papryki kilka czarnych oliwek 3 kromki bułki paryskiej lub bagietki łyżka octu winnego oliwa łyżeczka musztardy dijon’ 2 gałązki oregano cukier,sól,pieprz Bułkę pokroić w kostkę i usmażyć złociste grzanki Sałatę umyć,osuszyć,paprykę pokroić w drobną kostkę.Oliwki pociąć w plasterki Połączyć sałatę,paprykę i oliwki Posiekać oregano W occie winnym rozpuścić po szczypcie […] More