in ,

Z zieloną fasolką szparagową i pieczarkami

Przygotowanie:10 minut

Gotowanie:25 minut

Dla 6 osób

  • 300 g świeżej fasolki szparagowej
  • 12 pieczarek
  • sok z 1 cytryny
  • 1 zielone jabłko (granny smith)
  • 120 g filetu z halibuta
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • sól,pieprz

Sos:

  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki oleju w pestek winogron
  • 3 łyżki wody
  1. Fasolkę szparagową umyj,obetnij ogonki.Gotuj 20 minut a następnie przelej zimną wodą,odsącz i odłóż.
  2. Pieczarki obierz i pokrój je na cienkie plastry.Skrop sokiem z cytryny,by nie szczerniały
  3. Jabłko obierz,zetrzyj na tarce.Dodaj do grzybów
  4. Fasolkę,pieczarki oraz jabłko wymieszaj w salaterce
  5. Na patelni smaż fileta z halibuta po 2 minut z każdej strony.Rozdrobnij widelcem i dołóż do warzyw.
  6. Przygotuj sos:w shakerze wymieszaj dokładnie ocet balsamiczny,musztardę,olej z pestek winogron i wodę.Sałatkę polej sosem,posyp posiekaną natką pietruszki i dopraw do smaku solą i pieprzem.

What do you think?

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Loading…

0

Comments

0 comments

Zdrowa dieta – dieta DASH

Co przyda się w każdej kuchni?