Czerwona sałatka śledziowa

750 g czerwonych buraczków 12 filetów z matiasów 500 g zimnej pieczeni cielęcej 250 g szynki gotowanej w kawałku 10 korniszonów 3 łyżki małych kaparów 6 łyżek czerwonego octu winnego 2 łyżki keczupu,majonez sól,pieprz,cukier 3 jajka ugotowane na twardo Buraczki umyć i gotować zależnie od wielkości od 40 do 80 minut. Mięso,szynkę i korniszony pokroić […]

Sałatka śledziowa z ziemniakami

Składniki 1,5 kg ziemniaków 6 matiasów 2 duże kwaśne jabłka 2 cebule 2 ogórki marynowane 125 ml bulionu mięsnego 6 łyżek majonezu 300 g kwaśnej śmietany 4 łyżki octu ziołowego 2 łyżeczki chrzanu sól,pieprz,cukier szczypta koperku Ziemniaki ugotować,jabłka,cebulę i ogórki pokroić w kostkę Ziemniaki pokroić w plastry,śledzie pokroić w kostkę i wymieszać razem z ziemniakami,cebulą,jabłkami,ogórkami […]