Sałatka gyros z czerwoną kapustą


 

Składniki na 4 porcje

  1. Majonez-3 łyżki
  2. Ketchup łagodny-3 łyżki
  3. Filet z kurczaka-2 sztuki
  4. Cebula-1 sztuka
  5. Olej-1,5 łyżki
  6. Pomidor-2 sztuki
  7. Ogórek kiszony lub konserwowy-1 sztuka
  8. Kapusta czerwona-1 główka
  9. Papryka czerwona mielona do smaku
  10. oregano,sól,pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka pokrój w paski, a cebulę w kostkę.
  2. Oprósz  papryką, pieprzem, oregano i olejem. Wymieszaj i odstaw na 2 godziny do lodówki.
  3. Kapustę czerwoną (główkę) poszatkuj i oprósz solą na 1 godzinę przed podaniem.
  4. Pomidory i ogórki kwaszone pokrój w kostkę.
  5. Na patelni podsmaż cebulę aż się zeszkli. Zdejmij ją a na tej samej patelni podsmaż kurczaka przez około 10-15 min.
  6. W naczyniu wymieszaj kapustę czerwoną, pomidory i ogórki z majonezem i ketchupem łagodnym. Na wierzchu ułóż podsmażonego kurczaka.

 

źródło:winiary.pl

 

Leave your vote


Like it? Share with your friends!

0
25 shares
admin

0 Comments

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zaloguj się

Lub nazwy użytkownika:

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Zaloguj się

Privacy Policy