Czerwone buraki


Purpurowo-czerwone bulwy zawierają dużo soku,mają delikatny smak i nadają się na surówki oraz do gotowania.

Główny zbiór: od sierpnia do października,dostępne w handlu także zimą

Składniki odżywcze: białko,tłuszcz,węglowodany,błonnik,sód,potas,wapń,fosfor,żelazo,witaminy A,B1,B2,C,kwas foliowy i nikotynowy.

Zwiera ok 190 kJ/45 kcal w 100 g jadalnych części.

Jak kupować:Kupować niezbyt duże,jędrne buraki,bez śladów gnicia i uszkodzenia.

Przechowywanie: Owinięte w papier buraki można przechowywać do tygodnia w lodówce

Uwagi:Buraki na surówki należy umyć,obrać i utrzeć na tarce jarzynowej.

Leave your vote


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zaloguj się

Lub nazwy użytkownika:

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Zaloguj się

Privacy Policy