Rzodkiewka,rzodkiew


Radishes

Rzodkiewki kupujemy najczęściej czerwone lub biało czerwone.Rzodkiew jest biała,brązowa (letnia rzodkiew) lub czarna (rzodkiew zimowa)

Główny zbiór:od maja do sierpnia,czarna rzodkiew jest również dostępna w zimie

Składniki odżywcze:białko,tłuszcz,węglowodany,błonnik,sód,potas,wapń,fosfor,żelazo,witaminy B1,B2,C.B3

Zawiera ok 80 kJ/19 kcal w 100 gramach

Jak kupować:Kupować twarde i jędrne rzodkiewki

Przechowywanie:Spożywać tylko świeżo zebrane

Uwagi:Do sałatek można używać całych lub pokrojonych rzodkiewek,rzodkiew należy przed spożyciem wyszorować,obrać,pokroić na cienkie plasterki lub zetrzeć na tarce

Leave your vote


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zaloguj się

Lub nazwy użytkownika:

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Zaloguj się

Privacy Policy