in

Seler korzeniowy

Na surówki należy wybierać możliwe młode bulwy,mniej więcej wielkości pięści,z zielonymi listkami.Selery są w zimie cennym składnikiem surówek i sałatek.

Główny zbiór:od sierpnia do października,dostępny do kupienia przez całą zimę

Składniki odżywcze:białko,tłuszcz,węglowodany,błonnik,sód,potas,wapń,fosfor,magnez,żelazo,jod,fluor,witaminy A,E,K,B1,B2,B6,C,kwas nikotynowy

Zawiera ok 170 kJ/40kcal w 100 g

Jak kupować:Kupować nieuszkodzone bulwy.Młode warzywa powinny mieć świeże zielone liście,duże bulwy powinny być ciężkie

Przechowywanie:Całe bulwy można przechowywać do 2 tygodni w lodówce,pokrojone bulwy owinięte w folie-do 4 dni

What do you think?

Comments

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Loading…

0

Comments

0 comments

Z kuskusem,cukinią i fetą

Olej z ostu