Seler korzeniowy


Na surówki należy wybierać możliwe młode bulwy,mniej więcej wielkości pięści,z zielonymi listkami.Selery są w zimie cennym składnikiem surówek i sałatek.

Główny zbiór:od sierpnia do października,dostępny do kupienia przez całą zimę

Składniki odżywcze:białko,tłuszcz,węglowodany,błonnik,sód,potas,wapń,fosfor,magnez,żelazo,jod,fluor,witaminy A,E,K,B1,B2,B6,C,kwas nikotynowy

Zawiera ok 170 kJ/40kcal w 100 g

Jak kupować:Kupować nieuszkodzone bulwy.Młode warzywa powinny mieć świeże zielone liście,duże bulwy powinny być ciężkie

Przechowywanie:Całe bulwy można przechowywać do 2 tygodni w lodówce,pokrojone bulwy owinięte w folie-do 4 dni

Leave your vote


Like it? Share with your friends!

0
admin

0 Comments

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zaloguj się

Lub nazwy użytkownika:

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Zaloguj się

Privacy Policy