Sos francuski


Znakomity sos do wszystkich sałatek ze świeżych,chrupiących warzyw liściastych,odpowiedni również do ogórków,pomidorów,cukini lub zielone fasoli szparagowej.Sos francuski można doprawić posiekaną cebulą.

Jak przyrządzić:

2 łyżki soku cytrynowego i po spore szczypty soli,świeżo zmielonego pieprzu i zmielonej gorczycy oraz 1/2 łyżeczki cukru ucierać,aż sól i cukier całkowicie się rozpuszczą.

5 łyżek oliwy z oliwek dolewać powoli do przygotowanych składników,ubijając trzepaczką

Do sosu dodać dodać około 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku,wymieszać z sałatką.

Leave your vote


Like it? Share with your friends!

0
8 shares
admin

0 Comments

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zaloguj się

Lub nazwy użytkownika:

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Zaloguj się

Privacy Policy