Sos tysiąca wysp


Podstawę tego fantazyjnego sosu „tysiąca wysp” stanowi lekki majonez sałatkowy.Bywa dostępny w sklepach,lecz można go bez trudu sporządzić samodzielnie,nadając mu dowolne odcienie smakowe.Jest odpowiedni do półmisków z różnymi sałatami,do sałatek rybnych i drobiowych.

Sposób przyrządzenia:

1 mały korniszon posiekać bardzo drobno,1/2 szalotki obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn

1/4 czerwonej papryki opiec w piekarniku,aż skórka popęka,paprykę obrać ze skóry i bardzo drobno posiekać

2 żółtka jajek ugotowanych na twardo przetrzeć przez sito i wymieszać z 50 g majonezu sałatkowego,3 łyżkami śmietany,3 łyżkami keczupu,szczyptą soli i chilli,pokrojonym w kostkę korniszonem,papryką oraz startą szalotką

Leave your vote


Like it? Share with your friends!

0
2 shares
admin

0 Comments

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zaloguj się

Lub nazwy użytkownika:

Nie pamiętasz hasła?

Nie pamiętasz hasła?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Zaloguj się

Privacy Policy