Sos z mango

Śmietankowo-owocowy sos,który sprawia,że szlachetne składniki takie jak ryby,krewetki czy langusty,a także delikatne liście sałaty rozwijają w pełni swój smak.Do tych sałatek można dodać ugotowane na twardo jaja,groszek,kukurydzę lub grzyby.Sałaty liściaste mozna komponować z pieczonym drobiem lub delikatnymi gatunkami szynki

Jak przyrządzić ?

Obrać 1 dojrzały owoc,pokroić na cząstki a następnie w drobną kostkę i wymieszać z 2 łyżeczkami soku cytrynowego.

2 łyżeczki miodu podgrzać w niewielkiej ilości soku pomarańczowego,rozpuścić,dodać szczyptę soli,1 łyżeczkę łagodnej musztardy,6 łyżek śmietany i dobrze wymieszać

2 łyżki tłustego białego sera wymieszać ze śmietaną,ż miodem i połączyć z masą z mango.Sos doprawić solą,musztardą i ewentualnie miodem

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *