Surówka z włoskiej kapusty

zdjęcie:winiary.pl

Składniki na 4 porcje:

  • 3 łyżki majonezu
  • włoska kapusta ok 500 g
  • 1 por (tylko biała część)
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki płatki migdałowe
  • sok z cytryny do smaku
  • sól,pieprz,cukier do smaku

 

Przygotowanie:

  1. Poszatkuj kapustę
  2. Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  3. Białą część pora pokrój w półkrążki
  4. Wszystkie składniki sałatki z majonezem.
  5. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. Płatki migdałowe zrumień na patelni i posyp nimi surówkę

Post Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *